Vilkår og betingelser
Artikel 1 – Definitioner I disse betingelser forstås ved:
- Fortrydelsesfrist: Den periode, hvor forbrugeren kan gøre brug af sin fortrydelsesret.
- Forbruger: En fysisk person, der ikke handler som led i udøvelsen af erhverv eller virksomhed og indgår en fjernsalgsaftale med virksomheden.
- Dag: Kalenderdag.
- Løbende aftale: En fjernsalgsaftale vedrørende en række produkter og/eller tjenester, hvor leverings- og/eller modtagerforpligtelsen er fordelt over tid.
- Varigt medium: Ethvert middel, der giver forbrugeren eller virksomheden mulighed for at opbevare information, der er rettet til dem personligt, på en måde, der gør fremtidig adgang og uændret gengivelse af den opbevarede information mulig.
- Fortrydelsesret: Muligheden for forbrugeren til at træde tilbage fra aftalen inden for fortrydelsesfristen.
- Virksomhed: Den fysiske eller juridiske person, der tilbyder produkter og/eller tjenester på afstand til forbrugeren.
- Fjernsalgsaftale: En aftale, der indgås som led i et organiseret system for fjernsalg af produkter og/eller tjenester, hvor der til og med indgåelsen af aftalen udelukkende anvendes en eller flere fjernkommunikationsteknikker.
- Fjernkommunikationsteknik: Midler, der kan bruges til at indgå en aftale, uden at forbrugeren og virksomheden er fysisk til stede samtidig i samme rum.
- Generelle Vilkår: De nærværende Generelle Vilkår for virksomheden.
Artikel 2 – Priser
I den tilbudte gyldighedsperiode vil priserne på de tilbudte produkter og/eller tjenester ikke blive hævet, undtagen som følge af ændringer i momsprocenter.
I modstrid med det forrige afsnit kan virksomheden tilbyde produkter eller tjenester, hvis priser er underlagt svingninger på finansmarkeder, med variable priser. Denne binding til svingninger og det faktum, at de angivne priser kun er vejledende, vil blive angivet i tilbuddet.
Prisstigninger inden for 3 måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt, hvis de er et resultat af lovbestemmelser eller forskrifter.
Prisstigninger fra 3 måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt, hvis virksomheden har aftalt dette og:
- det er et resultat af lovbestemmelser eller forskrifter; eller
- forbrugeren har ret til at opsige aftalen fra den dag, hvor prisstigningen træder i kraft.
Alle priser er med forbehold for tryk- og stavefejl. Virksomheden påtager sig intet ansvar for konsekvenserne af tryk- og stavefejl. I tilfælde af tryk- eller stavefejl er virksomheden ikke forpligtet til at levere produktet til den forkerte pris.
Artikel 3 – Anvendelse
Disse generelle vilkår gælder for ethvert tilbud fra virksomheden og for enhver fjernsalgsaftale, der indgås mellem virksomheden og forbrugeren. Før fjernsalgsaftalen indgås, vil forbrugeren få adgang til disse vilkår. Hvis dette ikke er muligt, vil forbrugeren blive informeret om, hvordan vilkårene kan tilgås, og at de kan fremsendes gratis på forbrugerens anmodning.
Artikel 4 – Tilbuddet
Hvis et tilbud har en begrænset gyldighedsperiode eller er underlagt særlige betingelser, vil dette være udtrykkeligt angivet i tilbuddet.
Tilbuddet er uforpligtende. Virksomheden forbeholder sig ret til at ændre og tilpasse tilbuddet.
Tilbuddet indeholder en fuldstændig og præcis beskrivelse af de tilbudte produkter og/eller tjenester. Beskrivelsen er tilstrækkelig detaljeret til at give forbrugeren mulighed for at vurdere tilbuddet korrekt. Hvis virksomheden bruger billeder, er disse en troværdig gengivelse af de tilbudte produkter og/eller tjenester. Tydelige fejl eller mangler i tilbuddet er ikke bindende for virksomheden.
Alle billeder, specifikationer og data i tilbuddet er vejledende og kan ikke give anledning til erstatning eller ophævelse af aftalen.
Billederne af produkterne er en tro gengivelse af de tilbudte produkter. Virksomheden kan ikke garantere, at de viste farver præcist svarer til produktets reelle farver.
Ethvert tilbud indeholder tilstrækkelig information til, at forbrugeren ved, hvilke rettigheder og forpligtelser der følger af accept af tilbuddet. Dette omfatter i særdeleshed:
- Prisen, undtaget fortoldnings- og importmoms. Disse ekstra omkostninger skal betales af kunden og indkræves af post- eller kurertjenesten ved import til EU.
- De eventuelle omkostninger ved forsendelse.
- Den måde, hvorpå aftalen indgås, og hvilke handlinger der kræves herfor.
- Hvorvidt fortrydelsesretten gælder.
- Betalingsmåder, levering og udførelse af aftalen.
- Fristen for accept af tilbuddet, eller den periode, hvor virksomheden garanterer prisen.
- Om aftalen bliver arkiveret, og hvordan forbrugeren i så fald kan få adgang til den.
- Hvordan forbrugeren, inden aftalen indgås, kan kontrollere og om nødvendigt rette de oplysninger, som han/hun har givet.
- Andre sprog end dansk, som aftalen kan indgås på.
- Adfærdskoder, som virksomheden har tilsluttet sig, og hvordan forbrugeren kan tilgå disse elektronisk.
- Den minimale varighed af aftalen i tilfælde af løbende leverancer.
Artikel 5 – Aftalen
Aftalen indgås, forudsat bestemmelserne i stk. 4, når forbrugeren accepterer tilbuddet og opfylder de dertil knyttede betingelser.
Hvis forbrugeren accepterer tilbuddet elektronisk, bekræfter virksomheden straks modtagelsen af accepten elektronisk. Så længe modtagelsen af denne accept ikke er bekræftet af virksomheden, kan forbrugeren ophæve aftalen.
Hvis aftalen indgås elektronisk, skal virksomheden træffe passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre den elektroniske overførsel af data og sikre et trygt digitalt miljø. Hvis forbrugeren kan betale elektronisk, skal virksomheden iværksætte passende sikkerhedsforanstaltninger.
Virksomheden kan inden for lovens rammer indhente oplysninger om, hvorvidt forbrugeren kan opfylde sine betalingsforpligtelser samt om andre forhold, der er vigtige for en forsvarlig indgåelse af aftalen. Hvis virksomheden på baggrund af disse oplysninger har gode grunde til ikke at indgå aftalen, er den berettiget til at afslå en ordre eller anmodning eller til at knytte særlige betingelser til udførelsen.
Virksomheden vil ved leveringen af produktet eller tjenesten til forbrugeren give følgende oplysninger, enten skriftligt eller på en sådan måde, at forbrugeren kan gemme dem på en tilgængelig og varig måde:
- Virksomhedens adresse, hvor forbrugeren kan indgive klager.
- De vilkår og betingelser, hvorunder forbrugeren kan gøre brug af sin fortrydelsesret, eller en klar erklæring om, at fortrydelsesretten ikke gælder.
- Oplysninger om garantier og eksisterende service efter købet.
- De oplysninger, der er anført i artikel 4, stk. 3, medmindre virksomheden allerede har givet disse oplysninger til forbrugeren før aftalens indgåelse.
- Betingelserne for opsigelse af aftalen, hvis aftalen har en varighed på mere end ét år eller er tidsubegrænset.
Artikel 6 – Fortrydelsesret
Ved køb af produkter har forbrugeren mulighed for at annullere aftalen uden at angive en årsag inden for 14 dage. Fortrydelsesfristen starter dagen efter, at forbrugeren har modtaget produktet, eller en af forbrugeren udpeget tredjepart har modtaget det.
I fortrydelsesperioden skal forbrugeren behandle produktet og emballagen med omhu. Forbrugeren må kun pakke produktet ud eller anvende det i det omfang, det er nødvendigt for at afgøre, om han/hun ønsker at beholde det. Hvis forbrugeren benytter sig af sin fortrydelsesret, skal produktet returneres i den originale stand og emballage, hvis det er muligt.
For at udøve sin fortrydelsesret skal forbrugeren give virksomheden besked inden for 14 dage efter modtagelsen af produktet. Forbrugeren skal sende denne meddelelse skriftligt, eksempelvis via e-mail. Efter at have givet besked skal forbrugeren returnere produktet inden for 14 dage. Forbrugeren skal kunne bevise, at produktet er blevet returneret rettidigt, f.eks. ved en forsendelseskvittering.
Artikel 7 – Omkostninger i tilfælde af fortrydelse
Hvis forbrugeren benytter sig af sin fortrydelsesret, er omkostningerne ved returnering af produkterne for forbrugerens egen regning. Hvis forbrugeren allerede har betalt et beløb, vil virksomheden refundere dette beløb hurtigst muligt, dog senest inden for 14 dage efter modtagelse og godkendelse af produktet af virksomheden.
Artikel 8 – Undtagelser fra fortrydelsesretten
Virksomheden kan udelukke fortrydelsesretten for forbrugeren for specifikke produkter som beskrevet i stk. 2 og 3. Undtagelser fra fortrydelsesretten er kun muligt, hvis virksomheden tydeligt har angivet dette i tilbuddet, eller senest før aftalen blev indgået.
Udelukkelse af fortrydelsesretten er kun mulig for produkter:
- der er fremstillet efter forbrugerens specifikationer.
- der tydeligt er af personlig karakter.
- der på grund af deres art ikke kan returneres.
- der hurtigt kan forringes eller blive for gamle.
- hvis pris er underlagt svingninger på finansmarkeder, som virksomheden ikke har kontrol over.
- for løse aviser og magasiner.
- for lyd- og videooptagelser og computersoftware, hvis forbrugeren har brudt forseglingen.
- for hygiejneprodukter, hvis forseglingen er brudt af forbrugeren.
Undtagelser fra fortrydelsesretten er kun mulig for tjenester:
- der vedrører indkvartering, transport, restaurationsvirksomhed eller fritidsaktiviteter, der skal udføres på en bestemt dato eller i en bestemt periode.
- hvis levering er påbegyndt med forbrugerens udtrykkelige samtykke, før fortrydelsesfristen er udløbet.
- der vedrører væddemål og lotterier.
Artikel 9 – Identitet af virksomheden
- Firmanavn: [DIN VIRKSOMHEDS NAVN]
- Firmaadresse: [DIN FIRMAADRESSE]
- E-mail: support@[DIN STORE NAVN].dk
- CVR-nummer: [DIT CVR-NUMMER]
- Moms-registreringsnummer: [DIT MOMS-ID]
Artikel 10 – Overensstemmelse og garanti
Virksomheden garanterer, at produkterne og/eller tjenesterne overholder aftalen, de i tilbuddet angivne specifikationer, rimelige krav til brugervenlighed og/eller holdbarhed samt eksisterende lovbestemmelser og/eller myndighedskrav på tidspunktet for aftalens indgåelse. Hvis det er aftalt, garanterer virksomheden også, at produktet er egnet til andet end normalt brug.
En garanti, som gives af virksomheden, producenten eller importøren, ændrer ikke de rettigheder og krav, som forbrugeren kan gøre gældende i henhold til aftalen over for virksomheden.
Eventuelle mangler eller forkert leverede produkter skal indberettes til virksomheden skriftligt inden for 14 dage efter levering. Produkterne skal returneres i deres originale emballage og i ny tilstand.
Garantiperioden for virksomheden svarer til producentens garantiperiode. Virksomheden er dog aldrig ansvarlig for produkternes endelige egnethed til forbrugerens individuelle anvendelse, ej heller for rådgivning om brug eller anvendelse af produkterne.
Garantien gælder ikke, hvis:
- Forbrugeren selv har repareret eller ændret de leverede produkter eller har ladet dem reparere eller ændre af tredjemand.
- De leverede produkter er blevet udsat for unormale forhold eller på anden måde er blevet behandlet uagtsomt eller i strid med virksomhedens anvisninger og/eller oplysningerne på emballagen.
- Manglen er helt eller delvist et resultat af myndighedernes forskrifter med hensyn til arten eller kvaliteten af de anvendte materialer.
Artikel 11 – Levering og udførelse
Virksomheden vil udvise den størst mulige omhu ved modtagelse og udførelse af ordrer på produkter.
Leveringsadressen er den adresse, som forbrugeren har opgivet til virksomheden.
Under hensyntagen til det, der er angivet i artikel 4 i disse generelle vilkår, vil virksomheden behandle accepterede ordrer med passende hastighed, dog senest inden for 30 dage, medmindre der er aftalt en længere leveringstid. Hvis leveringen er forsinket, eller hvis en ordre ikke kan udføres eller kun delvist kan udføres, vil forbrugeren blive underrettet om dette senest 30 dage efter, at ordren er afgivet. I så fald har forbrugeren ret til at ophæve aftalen uden omkostninger og ret til eventuel erstatning.
I tilfælde af ophævelse i henhold til det foregående afsnit vil virksomheden refundere forbrugerens betaling hurtigst muligt, dog senest inden for 14 dage efter ophævelsen.
Hvis levering af et bestilt produkt viser sig at være umuligt, vil virksomheden bestræbe sig på at tilbyde en erstatningsvare. Forbrugeren vil ved leveringen tydeligt og forståeligt blive informeret om, at der leveres en erstatningsvare. Ved erstatningsvarer kan fortrydelsesretten ikke udelukkes. Omkostningerne ved en eventuel returnering er for virksomhedens regning.
Risikoen for beskadigelse og/eller bortkomst af produkter påhviler virksomheden, indtil produkterne er leveret til forbrugeren eller en forbrugerudpeget repræsentant, medmindre andet udtrykkeligt er aftalt.
Artikel 12 – Løbende aftaler: varighed, opsigelse og forlængelse
Opsigelse:
Forbrugeren kan til enhver tid opsige en aftale, der er indgået på ubestemt tid, og som vedrører regelmæssig levering af produkter eller tjenester, med en opsigelsesfrist på højst én måned.
Forbrugeren kan til enhver tid opsige en aftale, der er indgået for en bestemt periode, og som vedrører regelmæssig levering af produkter eller tjenester, med en opsigelsesfrist på højst én måned mod udløbet af denne periode.
Forbrugeren kan i de foregående afsnit nævnte aftaler opsige:
- Til enhver tid og ikke være begrænset til opsigelse på et bestemt tidspunkt eller i en bestemt periode.
- Med samme opsigelsesfrist, som virksomheden har for sig selv.
Forlængelse:
En aftale, der er indgået for en bestemt periode, og som vedrører regelmæssig levering af produkter eller tjenester, må ikke stiltiende forlænges eller fornyes for en bestemt periode.
I modstrid med det foregående afsnit kan en aftale, der er indgået for en bestemt periode, og som vedrører regelmæssig levering af dagblade, nyhedsblade og ugeblade, stiltiende forlænges for en bestemt periode på højst tre måneder, hvis forbrugeren kan opsige denne forlængede aftale mod udløbet af forlængelsen med en opsigelsesfrist på højst én måned.
En aftale, der er indgået for en bestemt periode, og som vedrører regelmæssig levering af produkter eller tjenester, kan kun stiltiende forlænges for en ubestemt periode, hvis forbrugeren til enhver tid kan opsige aftalen med en opsigelsesfrist på højst én måned, og med en opsigelsesfrist på højst tre måneder, hvis aftalen omfatter regelmæssig, men mindre end én gang om måneden, levering af dagblade, nyhedsblade og ugeblade.
Varighed:
Hvis en aftale har en varighed på mere end ét år, kan forbrugeren efter et år til enhver tid opsige aftalen med en opsigelsesfrist på højst én måned, medmindre rimelighed og retfærdighed tilsiger, at aftalen ikke kan opsiges før udløbet af dens oprindelige varighed.
Artikel 13 – Betaling
Medmindre andet er aftalt, skal de beløb, som forbrugeren skylder, betales inden for 7 arbejdsdage efter startdatoen for fortrydelsesfristen som angivet i artikel 6, stk. 1. I tilfælde af en aftale om levering af en tjeneste, starter denne periode, efter at forbrugeren har modtaget bekræftelsen af aftalen.
Forbrugeren har pligt til straks at underrette virksomheden om eventuelle unøjagtigheder i de angivne eller oplyste betalingsoplysninger.
I tilfælde af manglende betaling fra forbrugeren har virksomheden, med forbehold af lovbestemte begrænsninger, ret til at opkræve de rimelige omkostninger, som forbrugeren på forhånd er gjort bekendt med.
Artikel 14 – Klageprocedure
Klager over udførelsen af aftalen skal indgives skriftligt og med en fuldstændig og klar beskrivelse til virksomheden inden for 7 dage efter, at forbrugeren har opdaget manglen.
Klager indsendt til virksomheden vil blive besvaret inden for 14 dage regnet fra datoen for modtagelsen. Hvis en klage kræver en længere behandlingstid, vil virksomheden inden for 14 dage sende en bekræftelse på modtagelsen og en indikation af, hvornår forbrugeren kan forvente et mere detaljeret svar.
Hvis klagen ikke kan løses i gensidig aftale, opstår der en tvist, som er omfattet af tvistbilæggelsesproceduren.
En klage suspenderer ikke virksomhedens forpligtelser, medmindre virksomheden skriftligt bekræfter andet.
Hvis klagen findes berettiget af virksomheden, vil virksomheden efter eget valg enten erstatte eller reparere de leverede produkter uden omkostninger for forbrugeren.
Artikel 15 – Tvister
Aftaler mellem virksomheden og forbrugeren, som disse generelle vilkår omhandler, er underlagt dansk lov. Dette gælder også, hvis forbrugeren bor i udlandet.
Artikel 16 – CESOP
Som følge af de foranstaltninger, der indføres og styrkes fra 2024 i forbindelse med "Loven om ændring af momsloven 1968 (lov til gennemførelse af direktivet om betalingstjenester)" og dermed implementeringen af det centrale elektroniske system for betalingsoplysninger (CESOP), kan betalingsudbydere registrere oplysninger i det europæiske CESOP-system.
Artikel 17 – Returnering af kampagnepakker og gavekort
Ved returnering af produkter, som er købt i forbindelse med en kampagne (f.eks. ved køb af 2 stk. = 25% rabat, eller ved køb af 4 produkter = gavekort på 400 kr), forbeholder vi os retten til:
- At fratrække den oprindelige rabat, hvis betingelserne for rabatten ikke længere er opfyldt.
- At fratrække værdien af et allerede udstedt gavekort, hvis betingelserne for gavekortet bortfalder som følge af returneringen.
Eksempel: Hvis du returnerer ét produkt ud af en rabatpakke, kan din rabat blive justeret tilsvarende, og du vil få tilbagebetalt det resterende beløb efter fradrag.
Du accepterer disse betingelser, når du benytter dig af sådanne kampagnetilbud.
Artikel 18 – Mistanke om bevidst skade på produkt
Hvis et produkt returneres i beskadiget tilstand, og det mistænkes, at skaden er opstået efter levering (f.eks. for at undgå returfragt), forbeholder LANOVA™ sig retten til:
- At afvise returneringen og ikke tilbyde refusion, eller
- At opkræve en kompensation afhængig af skadens omfang.
Vi vurderer hver situation individuelt, og hvis nødvendigt, anmoder vi om billeddokumentation og kontakt med fragtfirmaet.